Nota: aplicatia este conceputa pentru toate browserele.Cu Internet Explorer, in functie de versiune, pot aparea erori. Recomandate: Firefox, Google, Crome, Safari


CHESTIONARE OFICIALE – EXAMEN AUTO – Intrebarile la examenul pentru permisul auto sunt publice pe site-ul drpciv.ro, iar aici le gasesti rezolvate.

luni, 23 mai 2011

Indicatoare rutiere explicate

Indicatoare rutiere explicate


Pentru a deveni conducator auto trebuie sa te pregatesti atat teoretic, cat si practic. In aceasta rubrica incercam sa oferim cateva explicatii ale semnelor de circulatie uzuale, precum si cateva sugestii de conduita la intalnirea acestora.

Indicatoarele rutiere sunt montate de obicei pe dreapta. Pot fi puse uneori si pe stanga sau si pe stanga si pe dreapta (repetate), daca se considera ca nu pot fi observate bine. Pot fi montate si deasupra sau de cealalta parte a intersectiei.

Semnificatia unui indicator rutier

- pe intreaga latime a partii carosabile deschisa circulatiei conducatorilor carora li se adreseaza. Cand este instalat deasupra benzii semnificatia lui este valabila numai pentru banda respectiva.

Indicatoarele au forme si culori

deosebite pentru a le putea distinge dinainte, pentru a sti semnificatia lor (daca sunt de avertizare - triunghiulare, de interzicere - rotunde (cu rosu), de prioritate - forme deosebite de toate celelalte, etc).